nieuws

Mediterraan bouwen

bouwbreed

Rotterdam Le Medi is een multiculturele wijk en daarvan mag je best iets terugzien in de bebouwing, is de achterliggende gedachte geweest van Era Bouw. Samen met Com.wonen en Woonbron is de ontwikkelende bouwer initiatiefnemer van Le Medi, het Rotterdamse woonbuurtje in Bospolder-Tussendijken dat een mediterraan tintje krijgt. Het ruitvormige woonblok is geïnspireerd op de medina. een ommuurd stadsdeel zoals dat in tal van Noord-Afrikaanse steden is terug te vinden. De 93 grondgebonden woningen liggen aan een groot plein. Het ontwerp van Geurts 0x26 Schulze Architecten is naar binnen gericht en kenmerkt zich door hoge bakstenen boogpoorten, verspringende metselverbanden, smalle binnenstraatjes en gemeenschappelijke terrassen.

Rotterdam Le Medi is een multiculturele wijk en daarvan mag je best iets terugzien in de bebouwing, is de achterliggende gedachte geweest van Era Bouw. Samen met Com.wonen en Woonbron is de ontwikkelende bouwer initiatiefnemer van Le Medi, het Rotterdamse woonbuurtje in Bospolder-Tussendijken dat een mediterraan tintje krijgt. Het ruitvormige woonblok is geïnspireerd op de medina. een ommuurd stadsdeel zoals dat in tal van Noord-Afrikaanse steden is terug te vinden. De 93 grondgebonden woningen liggen aan een groot plein. Het ontwerp van Geurts 0x26 Schulze Architecten is naar binnen gericht en kenmerkt zich door hoge bakstenen boogpoorten, verspringende metselverbanden, smalle binnenstraatjes en gemeenschappelijke terrassen.
Foto: Ries van Wendel de Joode, tekst: Inge Pranger

Reageer op dit artikel