nieuws

Medicijnenfabriek Chinahart van groene campus

bouwbreed

Ontwerpbureau KOW en de ingenieurs van DHV hebben onder leiding van architect Tjerk Reijenga een prijsvraag gewonnen voor de bouw van een traditionele Chinese medicijnenfabriek in Kunmin Yunnan. Op een groene campus van 2,5 vierkante kilometer verrijzen gebouwen met een vloeroppervlakte van 240.000 vierkante meter. De bouw start in november.

Ontwerpbureau KOW en de ingenieurs van DHV hebben onder leiding van architect Tjerk Reijenga een prijsvraag gewonnen voor de bouw van een traditionele Chinese medicijnenfabriek in Kunmin Yunnan. Op een groene campus van 2,5 vierkante kilometer verrijzen gebouwen met een vloeroppervlakte van 240.000 vierkante meter. De bouw start in november.
Het ontwerp van Reijenga combineert internationale uitstraling met verwijzingen naar de lokale Chinese cultuur. Temidden van kruidentuinen en vochtige natuur worden de gebouwen voorzien van groene daken. Alle afvalwater, zo’n tweeduizend kuub per dag, wordt op locatie gezuiverd. Het landschap helpt in de laatste stap bij de zuivering.

Reageer op dit artikel