nieuws

Markt heeft steeds meer behoefte aan een goede mix

bouwbreed

Diversiteit bevorderen op de arbeidsmarkt is dé trend voor organisaties. Bij Arcadis en Royal Haskoning zit de pijn qua vacatures vooral in de technische sector.

De techneuten zijn op deze dag te herkennen aan de blauwe plastic tasjes. Ze lopen rond op Diversity Works, het eerste carrière-evenement in Nederland ter bevordering van diversiteit op de arbeidsmarkt. In de Amsterdamse Passengers Terminal bruist het dan ook van hoogopgeleid multicultureel talent en vrouwen.
Ze kunnen terecht bij veertig exposanten, onder wie een gering aantal bouwgerelateerde bedrijven. Welgeteld twee ingenieur 0x26 adviesbureaus, namelijk Arcadis en Royal Haskoning. En een handvol overheden zoals Rijkswaterstaat, Flevoland als enige provincie en Haarlemmermeer als enige gemeente.
“Hier komen alleen organisaties die aan diversiteitsbeleid doen”, verklaart Dick Klein, accountmanager bij beursorganisator Memory Group, die ook de meer algemene Nationale Carrièrebeurs in Utrecht organiseert. “De markt heeft steeds meer behoefte aan een goede mix van werknemers, volgend jaar verwachten we het dubbele aantal exposanten”, zegt Klein ambitieus.
“Dan zouden grote aannemers als Strukton en BAM hier ook moeten staan”, vindt Sylvia Raben van Arcadis. “Want wil de bouw klantgericht zijn, dan moet hun personeel een afspiegeling van de samenleving zijn.” Deze opvatting wordt gedeeld door de meeste exposanten. Ze staan hier omdat de doelgroep uit zichzelf niet snel bij hen aanklopt.

Sensitief

Vooral bij technische functies blijkt het niet eenvoudig vrouwen te vinden, ondervindt Raben. “Vrouwen zijn sensitief en mensgericht, mannen verschuilen zich vaak achter de technische inhoud. Hoe technischer het werk, hoe minder vrouwen. Helaas lopen hier weinig mensen met blauwe tasjes rond. Onze grote pijn qua vacatures zit in de technische sector.”
Ook Royal Haskoning rekruteert vandaag getalenteerde technici. In de stand staat Irene van Veelen, een van de drie vrouwen in haar 150 man tellende divisie gebouwinstallaties. Ze werkt drie dagen. “Parttime werken bij bouwbedrijven is moeilijk, maar bij Royal Haskoning kan dat wel. Je neemt liever iemand voor drie dagen aan dan helemaal niemand”, klinkt recruiter Jeroen de Groot eufemistisch.
Blauwe tasjes mogen dan minder aanwezig zijn dan de gele van human resource-specialisten of de oranje van sales 0x26 marketingexperts, exposanten tonen zich tevreden over de opkomst. “De kwaliteit van bezoekers is beter dan op de carrièrebeurs, ze zijn serieuzer en beter voorbereid. Ik heb al veel cv’s gekregen. Het scheelt ook dat werkgevers hier al bij voorbaat in je zijn geïnteresseerd”, licht Willem van Beurden, adviseur P0x26O bij de Provincie Flevoland toe. “Vrouwen staan hier in het middelpunt van de belangstelling en voelen zich meer dan welkom”, beaamt Bianca Kaim van Rijkswaterstaat. Ze staat met een drietal vrouwelijke collega’s in de stand. “Eigenlijk is het jammer dat een diversiteitsbeleid nog nodig is”, verzucht Kaim. “Nog steeds krijgen zowel vrouwen als allochtonen een stempel. Ze zouden altijd maar te laat komen, slecht Nederlands spreken of steeds zwanger worden.”
Toch zijn er nu minder vooroordelen tegenover buitenlandse culturen dan vroeger, concludeert Caryl Jonis, een van de weinige gekleurde managers bij Nuon. “Je kunt topspeler zijn, maar het is bij ons belangrijk als je in een voetbalteam succesvol bent”, legt Jonis het belang van wederzijds begrip in diverse teams uit.
Een speciale carrièrebeurs voor vrouwen en multicultureel talent is dus zo gek nog niet. Al maakt het Andries Ritsema van Kivi Niria, de beroepsvereniging voor ingenieurs, niet zoveel uit. Hij staat op meerdere beurzen en zoekt naarstig naar hoogopgeleide technici in het algemeen. Ritsema: “En het maakt me helemaal niet uit of ze staand of zittend plassen.”
DiversityWorks vond plaats op 15 en 16 april.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels