nieuws

Koeling niet met airco maar met cv-radiator

bouwbreed

Essent en GasTerra experimenteren met het koelen via de centrale verwarmingsinstallatie. Dat voorkomt ingrijpende bouwwerkzaamheden. Twee verzorgings-

Essent en GasTerra experimenteren met het koelen via de centrale verwarmingsinstallatie. Dat voorkomt ingrijpende bouwwerkzaamheden. Twee verzorgings-
huizen hebben al een speciale gaswarmtepomp. Daarmee kan het water in de cv-installatie worden gekoeld tot 16 graden C. Dat wordt door de radiatoren gepompt waarna ventilatoren de gekoelde lucht de kamers in blazen. Het systeem is volgens de initiatiefnemers niet alleen energiezuiniger dan een airco, maar ook goedkoper. Als de proef slaagt, willen Essent en GasTerra het systeem uitrollen over meer verzorgingstehuizen en op den duur ook toepassen in de woningbouw.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels