nieuws

Ingenieurs Tauw verrassen met kleine omzetstijging

bouwbreed Premium

Tauw heeft vorig jaar meer omzet behaald dan waar het Deventer advies- en ingenieursbureau zelf op had gerekend.

Dat blijkt uit het jaarverslag van Tauw dat recentelijk is gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.
De bedrijfsopbrengsten kwamen uit op 98 miljoen euro. Dat is 2,3 miljoen meer dan het jaar ervoor. Tauw had – door het wegvallen van de omzet uit de afgestoten laboratoriumactiviteiten – een gelijkblijvende omzet verwacht.
De grootste omzetstijging boekte het ingenieursbureau in Duitsland. Daar klommen de opbrengsten met 2 miljoen tot 6,7 miljoen euro, een toename van 42 procent. Ook in Spanje en België zag Tauw de omzet stijgen. In Italië en Frankrijk moest het bedrijf echter inleveren. In Frankrijk, al enige jaren het zorgenkindje van Tauw, bedroeg de daling 300.000 euro.

Belangrijkst

In eigen land bleef de omzet hangen rond de 77 miljoen euro. Daarmee is Nederland nog altijd verreweg de belangrijkste markt voor de Deventenaren. Vooral de adviesactiviteiten kenden een uitstekend jaar. De omzet ervan nam met ongeveer 10 procent toe.
Mede door verliezen op twee grote infrastructurele projecten moest Tauw een daling van het bedrijfsresultaat slikken. Dat zakte van 3,1 naar 2,1 miljoen euro. Onder aan de streep hield het concern 2,8 miljoen over. Dat is 40 procent meer dan in 2006.
Door de aanwezigheid in een toenemend aantal industriële en stedelijke centra in Europa, is volgens Tauw de strategische basis onder de activiteiten stevig. “Dit biedt een goed perspectief voor de komende jaren”, schrijft topman Bram de Borst in het jaarverslag. De onzekere economische situatie en de kredietcrisis nopen volgens hem echter wel tot voorzichtigheid.
De Borst verwacht dit jaar de omzet met 4 procent te kunnen opvoeren. De nettowinst moet kunnen uitkomen op 2,4 miljoen euro. De bestuursvoorzitter rekent bovendien op een lichte groei van het aantal werknemers.

Reageer op dit artikel