nieuws

Ikea bouwt in Gent zijn paradepaardje

bouwbreed

Ikea heeft in Gent de eerste steen gelegd voor een nieuwe vestiging die het paradepaardje moet worden van de Zweedse meubelgigant. Ikea onderhandelde jarenlang met de stad en met de middenstandsorganisatie Unizo, omdat er veel weerstand was tegen het project. De middenstanders vrezen dat de komst van de vestiging slecht is voor de winkels in het stadscentrum.

Ikea heeft in Gent de eerste steen gelegd voor een nieuwe vestiging die het paradepaardje moet worden van de Zweedse meubelgigant. Ikea onderhandelde jarenlang met de stad en met de middenstandsorganisatie Unizo, omdat er veel weerstand was tegen het project. De middenstanders vrezen dat de komst van de vestiging slecht is voor de winkels in het stadscentrum.
De Ikea-directie en burgemeester Termont hamerden op de vele banen die de vestiging zal creëren. In de winkel zouden zo’n 350 mensen aan het werk kunnen. De middenstandsvereniging denkt dat daarentegen 250 banen gaan verdwijnen in meubelbranche en -industrie in de omgeving. Ikea-directeur Jeppson: ”Er zal een stroom mensen ontstaan die geïnteresseerd is in interieurinrichting. Die zullen niet alleen bij ons langsgaan, maar ook andere winkels in de buurt bezoeken.”

Reageer op dit artikel