nieuws

Hunter Douglas heeft last van Amerikaanse markt

bouwbreed

Raambekleder Hunter Douglas heeft fors last van het dalende consumentenvertrouwen als gevolg van de problemen op de Amerikaanse huizenmarkt. De omzet daalde met 4,3 procent.

Dankzij acquisities (+5,2 procent) en 7,4 procent wisselkoerswinsten kwamen de verkopen toch nog 8,3 procent hoger uit. De daling komt volledig voor rekening van Amerika en Europa. In alle andere gebieden was er in lokale valuta gemeten sprake van autonome groei.
Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het bedrijf over het eerste kwartaal die het bedrijf vooruitlopend op de informatieve aandeelhoudersbijeenkomst gisteren in Rotterdam. In Europa was er sprake van een volumegroei van 12,3 procent gemeten in dollars. In euro’s kwam de omzet uit op 212 miljoen, hetzelfde bedrag als in het eerste kwartaal van 2007. In Noord-Amerika daalde de omzet met 8,5 procent naar 281 dollar, een gelijk niveau als een jaar eerder. De omzet bleef op peil dankzij acquisities (+6,4 procent) en 2,1 procent koerswinst. In Latijns-Amerika en Aziëwaren de markten aanzienlijk gewilliger. Hier stegen de verkopen met 12,5 respectievelijk 11,1 procent.

Reageer op dit artikel