nieuws

Houders verhogen veiligheid langs randen

bouwbreed

Beveiliging van randen op de bouwplaats wordt makkelijk gemaakt met de randbeveiliging en schopplanken van Gebroeders Bodegraven uit Nieuwkoop.

De randbeveiliging bestaat uit een houder waarin een steigerpijp geplaatst kan worden, ongeveer zoals een vlaggenstok in een vlaggenhouder. Hij wordt bijvoorbeeld tegen de schopplank of tegen de zijkant van de vloer genageld en met een op de vloer gelijmd of gespijkerd plaatje vastgehouden. Het hek langs de rand kan verder uit buizen of planken bestaan. Voor de schopplank heeft Gebroeders Bodegraven een eenvoudige houder ontwikkeld, waarin een 32 millimeter dik steigerdeel past. De houder wordt op de vloer genageld en de plank kan in de houder geplaatst worden en vastgeschroefd. Een schopplank voorkomt dat materiaal over de rand van de vloer geschopt wordt. Samen met een hek langs de rand verhoogt deze voorziening de veiligheid op de bouwplaats aanzienlijk.

Reageer op dit artikel