nieuws

Het oog van de walvis

bouwbreed Premium

In de nieuwe hal van het ROC in Hengelo zweeft een bijzondere constructie. Steunend op vier V-vormige stalen kolommen van 8 meter hoogte wordt op ambachtelijke wijze ‘Jonas’ gemonteerd. Het oog van de bijbelse walvis bestaat uit een ovaal houtskelet van ribben en schenkels. De buitenste huid wordt afgewerkt met koper waardoor het op de schubben van een vis lijkt. Het ovaalvormige bouwwerk van ingenieursbureau X-kwadraat dient als presentatieruimte of kleine collegezaal. Foto: Toma Tudor

In de nieuwe hal van het ROC in Hengelo zweeft een bijzondere constructie. Steunend op vier V-vormige stalen kolommen van 8 meter hoogte wordt op ambachtelijke wijze ‘Jonas’ gemonteerd. Het oog van de bijbelse walvis bestaat uit een ovaal houtskelet van ribben en schenkels. De buitenste huid wordt afgewerkt met koper waardoor het op de schubben van een vis lijkt. Het ovaalvormige bouwwerk van ingenieursbureau X-kwadraat dient als presentatieruimte of kleine collegezaal. Foto: Toma Tudor

Reageer op dit artikel