nieuws

Grondige impuls voor Gelderland

bouwbreed

Ede In de oksel van snelwegen A12 (links) en A30 (onder) ten westen van Ede wordt het bedrijventerrein Schuttersveld uit de grond gestampt. Het is het eerste van de drie bedrijventerreinen die Ede straks min of meer met Veenendaal gaan verbinden, want de ambities reiken tot aan station Veenendaal-De Klomp, dat tot het plaatselijke werknemerstransferium moet uitgroeien. Tussen de bedrijventerreinen komt een ecologische verbindingszone. Voor het door Ede en Veenendaal gezamenlijk in ontwikkeling genomen bedrijventerrein A12 is ongeveer 250 miljoen euro gereserveerd. De provincie Gelderland draagt nog eens 800.000 euro bij voor de directe aansluiting op de snelweg en aanpassing van de fietsvoorzieningen. Het versneld ontwikkelen van bedrijventerreinen in dit deel van Gelderland heeft onder meer te maken met de teruglopende werkgelegenheid in de regio’s Noordwest-Veluwe en Vallei.

Ede In de oksel van snelwegen A12 (links) en A30 (onder) ten westen van Ede wordt het bedrijventerrein Schuttersveld uit de grond gestampt. Het is het eerste van de drie bedrijventerreinen die Ede straks min of meer met Veenendaal gaan verbinden, want de ambities reiken tot aan station Veenendaal-De Klomp, dat tot het plaatselijke werknemerstransferium moet uitgroeien. Tussen de bedrijventerreinen komt een ecologische verbindingszone. Voor het door Ede en Veenendaal gezamenlijk in ontwikkeling genomen bedrijventerrein A12 is ongeveer 250 miljoen euro gereserveerd. De provincie Gelderland draagt nog eens 800.000 euro bij voor de directe aansluiting op de snelweg en aanpassing van de fietsvoorzieningen. Het versneld ontwikkelen van bedrijventerreinen in dit deel van Gelderland heeft onder meer te maken met de teruglopende werkgelegenheid in de regio’s Noordwest-Veluwe en Vallei.
Foto: Your Captain Luchtfotografie; tekst: Pieter de Mos

Reageer op dit artikel