nieuws

Fietstunnel

bouwbreed Premium

Ballast Nedam Infra Midden werkt aan een nieuwe fietstunnel onder het spoor in Soest. In opdracht van ProRail is een betonnen spoorelement op zijn plaats geschoven waarvan nu de toeritten worden afgewerkt. Om het wild te stimuleren ook van de spooronderdoorgang gebruik te maken, wordt een 50 centimeter brede betonbuis als faunapassage aangelegd. Bovendien krijgt deze toerit een zogenoemde stobbenwal, een speciale bodemlaag, meestal van zwerfkeien en boomstronken, die dassen, zandhagedissen en boommarters moeten stimuleren om onder het spoor te lopen in plaats van eroverheen.

Ballast Nedam Infra Midden werkt aan een nieuwe fietstunnel onder het spoor in Soest. In opdracht van ProRail is een betonnen spoorelement op zijn plaats geschoven waarvan nu de toeritten worden afgewerkt. Om het wild te stimuleren ook van de spooronderdoorgang gebruik te maken, wordt een 50 centimeter brede betonbuis als faunapassage aangelegd. Bovendien krijgt deze toerit een zogenoemde stobbenwal, een speciale bodemlaag, meestal van zwerfkeien en boomstronken, die dassen, zandhagedissen en boommarters moeten stimuleren om onder het spoor te lopen in plaats van eroverheen.

Reageer op dit artikel