nieuws

Elektrisch verwarmen zonder oververhitting

bouwbreed

De kans dat Speedheat elektrische verwarming bij onjuist gebruik oververhit raakt, is zeer klein. Dat komt door de toepassing van litze-kabels, met een kern van meerdere in elkaar gedraaide dunne draden in plaats van één dikke kern. Volgens Speedheat neemt de weerstand van de kabel toe naarmate de temperatuur stijgt en zal de elektrische stroom bij hogere temperaturen dus afnemen. Rond de kern bevindt zich een isolatie, daaromheen een aardscherm als beveiliging en afscherming, vervolgens nog een secundaire isolatie. De diameter van de gehele kabel is zo’n 1 mm. Vloerverwarming kan behaaglijk zijn bij relatief lage temperaturen, omdat een deel van de warmte uit infrarode straling bestaat. Met een vermogen tot meer dan 200 W/m2 kan een ruimte snel verwarmd worden.

De kans dat Speedheat elektrische verwarming bij onjuist gebruik oververhit raakt, is zeer klein. Dat komt door de toepassing van litze-kabels, met een kern van meerdere in elkaar gedraaide dunne draden in plaats van één dikke kern. Volgens Speedheat neemt de weerstand van de kabel toe naarmate de temperatuur stijgt en zal de elektrische stroom bij hogere temperaturen dus afnemen. Rond de kern bevindt zich een isolatie, daaromheen een aardscherm als beveiliging en afscherming, vervolgens nog een secundaire isolatie. De diameter van de gehele kabel is zo’n 1 mm. Vloerverwarming kan behaaglijk zijn bij relatief lage temperaturen, omdat een deel van de warmte uit infrarode straling bestaat. Met een vermogen tot meer dan 200 W/m2 kan een ruimte snel verwarmd worden.

Reageer op dit artikel