nieuws

Eerste flexibele kantoor voor rijksambtenaren geopend

bouwbreed

De Rijksgebouwendienst heeft gisteren officieel een start gemaakt met een nieuw concept voor de huisvesting van ambtenaren. Ambtenaren van willekeurige departementen kunnen voortaan in eenzelfde rijkskantoor aan de slag.

Het eerste rijkskantoor van de Rijksgebouwendienst dat gisteren werd geopend, staat in het Haagse Beatrixkwartier. Het gaat om een bestaand gebouwd dat door de dienst is aangepast voor de huisvesting van ambtenaren.
Met het concept wil de Rijksgebouwendienst inspelen op de doelstelling voor een flexibele rijksdienst. “Het nieuwe kantoor is het antwoord op de stijgende vraag naar snel beschikbare en flexibel te gebruiken kantoorruimte”, aldus een woordvoerder van de Rijksgebouwendienst.
In principe kan elke rijksdienst voor korte of lange tijd gebruikmaken van het rijkskantoor. Als ambtenaren van verschillende ministeries moeten samenwerken voor een bepaald project kunnen zij dit vanuit het rijkskantoor doen. Ook is het mogelijk voor een korte tijd werkplekken te huren.
Het gebouw van de Rijksgebouwendienst heeft in totaal 1412 werkplekken. Voor de verschillende departementen die door elkaar heen kunnen werken, is fungeert één facilitaire dienst.

Reageer op dit artikel