nieuws

Duurzame N470 nu helemaal open

bouwbreed

Het laatste deel van de duurzaam aangelegde provinciale weg N470/N471 die Zoetermeer, Delft en Rotterdam met elkaar verbindt, wordt vandaag officieel in gebruik genomen.

Het laatste deel van de duurzaam aangelegde provinciale weg N470/N471 die Zoetermeer, Delft en Rotterdam met elkaar verbindt, wordt vandaag officieel in gebruik genomen.
Het gaat om het gedeelte vanaf het Tolhekplein in Pijnacker-Nootdorp tot aan de rotonde Delfgauw bij bedrijvenpark Ruyven aan de A13. Dit deel wordt ook wel aangeduid als de ‘westtak’. De oost- en de zuidtak werden vorig jaar juli al vrijgegeven voor het verkeer. De weg wordt ‘de ruggengraat van de regio’ genoemd.
Voor de provincie Zuid-Holland geldt de N470 als een voorbeeld van duurzaam bouwen en duurzame veiligheid. De weg wordt gekenmerkt door tal van nieuwe elementen. Zo zorgen anti-kantelbermen voor minder letsel als een voertuig van de weg raakt. De gevolgen van een botsing met een verlichtingsmast blijven dankzij het gebruik van bros composietmateriaal beperkt. De weg is alleen op strikt noodzakelijke plaatsen verlicht en de verlichting is dynamisch dimbaar: de lichtintensiteit neemt af bij een laag verkeersaanbod. Het verkeer kan vanaf morgen gebruikmaken van de weg.

Reageer op dit artikel