nieuws

Duitsland blijft steungeven aan magneettrein

bouwbreed

De Duitse overheid zal de verdere ontwikkeling van de magneettreintechnologie blijven ondersteunen. Verkeersminister Wolfgang Tiefensee roept het bedrijfsleven op zich niet te laten ontmoedigen door het stoppen van het magneettreinproject in Beieren. Tiefensee vraagt de betrokken bedrijven hun blauwdrukken niet te verkopen aan China.

De Duitse overheid zal de verdere ontwikkeling van de magneettreintechnologie blijven ondersteunen. Verkeersminister Wolfgang Tiefensee roept het bedrijfsleven op zich niet te laten ontmoedigen door het stoppen van het magneettreinproject in Beieren. Tiefensee vraagt de betrokken bedrijven hun blauwdrukken niet te verkopen aan China.
Over de kansen van de Transrapid in Duitsland is de bewindsman pessimistisch. Hij acht de technologie vooral geschikt voor landen waar de spoorsystemen niet zo ver ontwikkeld zijn als in Europa.
De testbaan van Transrapid in Lathen, even over de grens met Drenthe, is voorlopig nog buiten bedrijf. Anderhalf jaar geleden lieten na een zwaar ongeval 23 mensen het leven. Een aanvraag is in voorbereiding om de testritten te hervatten. Minister Tiefensee blijft de voorziening met subsidies ondersteunen.

Reageer op dit artikel