nieuws

DIM Vastgoed boekt verlies

bouwbreed

DIM Vastgoed heeft over het eerste kwartaal van 2008 een nettoverlies geleden van 1,5 miljoen dollar (circa 0,9 miljoen euro). In dezelfde periode vorig jaar werd er nog een winst geboekt van 5,3 miljoen dollar (circa 3,4 miljoen euro). Oorzaak van de rode cijfers is een negatief indirect resultaat van 3,9 miljoen dollar na een herwaardering van onroerend goed dat het bedrijf in portefeuille heeft.

DIM Vastgoed heeft over het eerste kwartaal van 2008 een nettoverlies geleden van 1,5 miljoen dollar (circa 0,9 miljoen euro). In dezelfde periode vorig jaar werd er nog een winst geboekt van 5,3 miljoen dollar (circa 3,4 miljoen euro). Oorzaak van de rode cijfers is een negatief indirect resultaat van 3,9 miljoen dollar na een herwaardering van onroerend goed dat het bedrijf in portefeuille heeft.
Het directe resultaat (het resultaat uit huurinkomsten) bedroeg 2,4 miljoen dollar tegen 2,1 miljoen in het eerste kwartaal. DIM, dat vooral actief is in het oosten van de Verenigde Staten, zegt goede mogelijkheden te zien om nieuwe projecten aan te kopen. De investeringsruimte bedraagt 70 miljoen dollar.
Het bedrijf zei in februari bij publicatie van de jaarcijfers te verwachten over het boekjaar 2008 een dividend van 1,10 dollar per aandeel uit te kunnen keren. Deze verwachting blijft ongewijzigd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels