nieuws

Caterpillar schroeft winst op

bouwbreed

Caterpillar heeft in het eerste kwartaal de winst met 13 procent zien stijgen dankzij een sterke internationale verkoop. Daarmee kon het Amerikaanse concern de zwakte op de Noord-Amerikaanse markt opvangen.

Caterpillar heeft in het eerste kwartaal de winst met 13 procent zien stijgen dankzij een sterke internationale verkoop. Daarmee kon het Amerikaanse concern de zwakte op de Noord-Amerikaanse markt opvangen.
De nettowinst kwam uit op 922 miljoen dollar in vergelijking met 816 miljoen dollar vorig jaar. De winst per aandeel bedroeg 1,45 dollar, terwijl door analisten op 1,33 dollar was gerekend. De omzet steeg met 18 procent naar 11,8 miljard dollar. Hier rekenden analisten op ruim 10 miljard dollar.
Het concern verkocht vooral meer machines zoals graafmachines, mijnbouwtrucks en bulldozers in het buitenland. De buitenlandse machineverkoop steeg met 28 procent. Vooral in het Verre Oosten deed Caterpillar goede zaken. Daar steeg de verkoop met 35 procent.
De internationale verkoop maakt nu 58 procent van het totaal uit. In Noord-Amerika steeg de omzet met slechts 4 procent door de problemen op de huizenmarkt en de kredietcrisis.

Reageer op dit artikel