nieuws

Breda wil exclusieve invulling laatste binnenstadslocatie

bouwbreed

‘Achter de Lange Stallen’ is nu nog een rommelig en verstopt particulier parkeerterrein in het centrum van Breda. Tussen 2010 en 2013 krijgt het ruim 2 hectare grote gebied een facelift.

Volgens het concept-masterplan, gemaakt door architectenbureau Soeters van Eldonk komen er rond de 180 appartementen, 25.000 vierkante meter detailhandel en ondersteunende horeca en een grote ondergrondse parkeerplaatsen.
Aan de plannen wordt al meer dan zes jaar gewerkt. Het gaat om een project van ontwikkelaar Bouwfonds-MAB, belegger Unibail Rodamco en woningcorporatie WonenBreburg. Dat is lang, erkent wethouder A. Adank, maar de gemeente heeft dan ook nogal wat eisen gesteld. Breda wil dat deze laatste grote binnenstedelijke locatie een bijzondere invulling krijgt met een eigen karakter. Adank: “Hier wordt niet de druk op de ketel gezet. We hebben een hoge ambitie neergelegd. We willen absolute zekerheid dat hier de top wordt neergezet.”

Hoofdbrekens

De locatie ligt ingeklemd tussen bestaand winkelgebied en het monumentale gebouw De Lange Stallen – een plek die ooit diende als onderkomen voor de paarden van de cavalerie – en tegenover het Chassé Park met voorzieningen als het Breda’s Museum en poppodium Mezz. De inpassing van de plannen zorgde voor veel gepuzzel. De gemeente wil niet dat het een geïsoleerd gebied wordt. Ook een goede oplossing voor de bevoorrading van de toekomstige winkels kostte veel hoofdbrekens.

Reageer op dit artikel