nieuws

Basis voor Nieuw Rustenburg

bouwbreed

Zaanstad Het centrum van Zaandam werd ruim een maand geleden opgeschrikt door een colonne truckmixers. In een weekeinde tijd verwerkten twee Faber-betonpompen zo’n 11.000 kubieke meter onderwaterbeton voor de keldervloer van multifunctioneel complex Nieuw Rustenburg. Nu het beton voldoende is verhard en de bouwput leeggepompt, wordt het tijd voor het schonen en afwerken van de ruwe betonvloer door de medewerkers van hoofdaannemer BAM Utiliteitsbouw. Uiterlijk in 2010 rusten op de circa 1 meter dikke constructievloer een drielaags parkeergarage voor duizend auto’s, een bioscoop met zes zalen, winkels, appartementen en als kers op de taart een zeventien verdiepingen tellende woontoren met getrapte gevel.

Zaanstad Het centrum van Zaandam werd ruim een maand geleden opgeschrikt door een colonne truckmixers. In een weekeinde tijd verwerkten twee Faber-betonpompen zo’n 11.000 kubieke meter onderwaterbeton voor de keldervloer van multifunctioneel complex Nieuw Rustenburg. Nu het beton voldoende is verhard en de bouwput leeggepompt, wordt het tijd voor het schonen en afwerken van de ruwe betonvloer door de medewerkers van hoofdaannemer BAM Utiliteitsbouw. Uiterlijk in 2010 rusten op de circa 1 meter dikke constructievloer een drielaags parkeergarage voor duizend auto’s, een bioscoop met zes zalen, winkels, appartementen en als kers op de taart een zeventien verdiepingen tellende woontoren met getrapte gevel.
Foto: Ton Borsboom; tekst: Pieter de Mos

Reageer op dit artikel