nieuws

Bam-dochter HBG UK haalt omzetgrens van mil jard pond

bouwbreed Premium

De Britse BAM-dochter HBG UK is vorig jaar voor het eerst boven de grens van een miljard pond uitgekomen. In totaal draaide HBG UK een omzet van 1,043 miljoen pond (1,33 miljard euro), 18,2 procent meer dan in 2006. De winst voor belastingen nam met 16 procent toe tot ruim 62 miljoen euro.

De Britse BAM-dochter HBG UK is vorig jaar voor het eerst boven de grens van een miljard pond uitgekomen. In totaal draaide HBG UK een omzet van 1,043 miljoen pond (1,33 miljard euro), 18,2 procent meer dan in 2006. De winst voor belastingen nam met 16 procent toe tot ruim 62 miljoen euro.
HBG UK heeft verder voor 2,3 miljard aan bouwwerken in portefeuille, 63 procent hoger dan een jaar eerder. Het werk is nu ongeveer 50/50 verdeeld over de publieke en private sector.
Daarbij schuift HBG wel meer op naar grotere en meer complexe bouwprojecten waardoor afgelopen jaar ook zeven projecten van bijna 130 miljoen euro werden binnengehaald. In de private sector komt de nadruk ook meer en meer te liggen op grote regeneratieprojecten met een gemengde bestemming van woningen, winkels en andere voorzieningen. Daarnaast blijven gezondheidszorg, onderwijs en retailsector belangrijke werkgebieden.
Verder kon de ontwikkelingstak HBG Properties in de loop van het jaar een pakket van zeven grote projecten van de hand doen waardoor het bedrijf beter in staat is de sinds eind 2007 toenemende druk op de onroerend goed markt te weerstaan.
Volgens directeur Gegory is de winstmarge van 4,7 procent ‘één van de beste in de sector’. ”We hebben dit drie jaar eerder bereikt dan ons doel was. Ik ben er trots op dat HBG in alle sectoren organisch en winstgevend is gegroeid.”

Reageer op dit artikel