nieuws

Ballast Nedam mag claim op oud-topman doorzetten

bouwbreed

Ballast Nedam heeft de eerste slag in de zaak om de betonfraude-miljoenen gewonnen. Het bouwconcern mag van de Arnhemse rechtbank de claim tegen zijn voormalig topman Peter F. doorzetten.

De aannemer eist in totaal meer dan 67 miljoen euro van de oud-bestuurder, zo blijkt uit gerechtelijke stukken die in het bezit zijn van Cobouw.
Volgens Ballast Nedam heeft F. ruim 35 miljoen euro achterovergedrukt door te sjoemelen bij de aan- en verkoop van betonbedrijven. De bouwer beticht hem bovendien van het aannemen van smeergelden en het opstrijken van dubieuze provisies. Ook zou hij Ballast Nedam ruim 11 miljoen euro te veel hebben laten betalen voor cement, door van elke bestelde ton 45 eurocent in eigen zak te steken.
De miljoenenclaim is behalve tegen F. ook gericht tegen twee van diens vermeende handlangers, cementhandelaar Ton de G. en diens zoon Anton.

Verder

Ballast Nedam claimt alle illegale inkomsten die F. genoot, en gaat nog verder dan dat. Ook het salaris dat de voormalige topman tussen 1991 en 2001 ontving, bijna 5 miljoen euro, wil het concern terug, evenals alle bonussen en overige vergoedingen die hij in die periode ontving. Het bouwbedrijf hanteert daarbij de stelling dat F. “tekort is geschoten in de nakoming van zijn arbeidsovereenkomst”.
>Economie 6

Reageer op dit artikel