nieuws

Amsterdam trekt uitgifte grond van Living City in

bouwbreed

Amsterdam heeft de gronduitgifte voor het nieuwe musicaltheater aan de Amsterdamse Zuidas ingetrokken omdat ontwikkelaar Living City zijn betalingsverplichting niet is nagekomen. Dat heeft de gemeente bevestigd.

Living City is een samenwerking tussen theaterproducent Joop van den Ende en projectontwikkelaar Trimp 0x26 Van Tartwijk. Twee bestuurders van Trimp 0x26 Van Tartwijk zijn verdachten in de omvangrijke vastgoedfraudezaak die justitie sinds eind vorig jaar onderzoekt.
De verdenkingen zijn voor Van den Ende aanleiding om per direct uit Living City te stappen. Van den Ende had vorig jaar al het aftreden geëist van de twee verdachte bestuurders. “Serieuze pogingen om, in het belang van personeel en lopende projecten, met de commissarissen en aandeelhouders tot een oplossing te komen zijn sindsdien op niets uitgelopen”, laat Stage Entertainment, dat eveneens in handen van de theaterproducent is, weten. Het personeel van Living City is woensdag op de hoogte gesteld.
De gemeenten waar Living City zaken meedeed, zijn eveneens geïnformeerd . Naast Amsterdam zijn dat Rotterdam, Maastricht en enkele buitenlandse steden. “Theaters blijven we doen”, belooft Van den Ende. “Dat doen we met Stage Entertainment, mijn belangrijkste bedrijf. Maar alles wat daaromheen wordt gebouwd, daar moeten nieuwe partijen voor worden gezocht. Ik vind dat enorm jammer, want ik vind stadsontwikkeling enorm fascinerend.”

Onduidelijk

Of het theaterproject aan de Zuidas, vlakbij treinstation Rai, nu helemaal van de baan is, is vooralsnog onduidelijk. Omdat Living City betalingen voor de toegezegde bouwgrond niet is nagekomen, heeft Amsterdam de gronduitgifte teruggedraaid. Van den Ende wil het theater echter nog altijd bouwen. Behalve het theater waren op de plek ook een hotel en kantoren voorzien.

Reageer op dit artikel