nieuws

Akzo neemt last voor overname ICI

bouwbreed Premium

Verf- en chemieconcern Akzo Nobel neemt van 2008 tot 2010 een jaarlijkse last van 125 á 130 miljoen euro voor de overname van de Britse branchegenoot ICI, die begin dit jaar werd afgerond. Dat stelde het bedrijf vrijdag in een verklaring, waarin het de cijfers van Akzo Nobel en ICI over het afgelopen jaar naast elkaar zette. Het bedrag is volgens een woordvoerder gecorrigeerd voor valuta-effecten ongeveer hetzelfde bedrag als in 2007, toen het bedrijf een last nam van 146 miljoen euro voor de acquisitie. In het eerste kwartaal van dit jaar schrijft het concern een eenmalige last van 44 miljoen euro voor de overname in de boeken. Akzo Nobel meldde verder dat het pensioentekort van de twee bedrijven samen 1,47 miljard euro bedraagt. Akzo Nobel heeft voor ICI ruim 11 miljard euro betaald.

Verf- en chemieconcern Akzo Nobel neemt van 2008 tot 2010 een jaarlijkse last van 125 á 130 miljoen euro voor de overname van de Britse branchegenoot ICI, die begin dit jaar werd afgerond. Dat stelde het bedrijf vrijdag in een verklaring, waarin het de cijfers van Akzo Nobel en ICI over het afgelopen jaar naast elkaar zette. Het bedrag is volgens een woordvoerder gecorrigeerd voor valuta-effecten ongeveer hetzelfde bedrag als in 2007, toen het bedrijf een last nam van 146 miljoen euro voor de acquisitie. In het eerste kwartaal van dit jaar schrijft het concern een eenmalige last van 44 miljoen euro voor de overname in de boeken. Akzo Nobel meldde verder dat het pensioentekort van de twee bedrijven samen 1,47 miljard euro bedraagt. Akzo Nobel heeft voor ICI ruim 11 miljard euro betaald.

Reageer op dit artikel