nieuws

Zon verwarmt sandwichpanelen

bouwbreed Premium

EnergiPanel noemt Kingspan zijn nieuwe geïsoleerde dak- en wandpanelen. In deze sandwichplaten zitten kanaaltjes waar een ventilator lucht doorheen blaast. In de panelen loopt de lucht langs de metalen buitenkant van de platen. De zon warmt deze bekleding op die vervolgens de passerende lucht opwarmt. Daarna wordt de verwarmde lucht in het gebouw geblazen. De kleur van de beplating geeft aan hoeveel zonnewarmte de panelen kunnen absorberen: donkere kleuren nemen veel warmte op en lichte weinig. De temperatuur van de instromende lucht bepaalt hoe snel die door het paneel stroomt.

EnergiPanel noemt Kingspan zijn nieuwe geïsoleerde dak- en wandpanelen. In deze sandwichplaten zitten kanaaltjes waar een ventilator lucht doorheen blaast. In de panelen loopt de lucht langs de metalen buitenkant van de platen. De zon warmt deze bekleding op die vervolgens de passerende lucht opwarmt. Daarna wordt de verwarmde lucht in het gebouw geblazen. De kleur van de beplating geeft aan hoeveel zonnewarmte de panelen kunnen absorberen: donkere kleuren nemen veel warmte op en lichte weinig. De temperatuur van de instromende lucht bepaalt hoe snel die door het paneel stroomt.

Reageer op dit artikel