nieuws

Zaltbommel bouwt 175 woningen

bouwbreed

Johan Matser Projectontwikkeling en de gemeente Zaltbommel hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de uitwerking van het plan De Virieupark. In het plan worden achter de De Virieusingel ongeveer 175 woningen gebouwd.

Johan Matser Projectontwikkeling en de gemeente Zaltbommel hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de uitwerking van het plan De Virieupark. In het plan worden achter de De Virieusingel ongeveer 175 woningen gebouwd.
Het betreft een mix van appartementen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, die worden gebouwd in het groen. De bouw begint in 2009, na sloop van de voormalige gieterij en sanering van de bodem.
De Virieupark is onderdeel van het project Van Station Tot Vestingstad, waarvoor Bureau Khandekar uit Benthuizen in 2004 een stedenbouwkundige visie heeft opgesteld. Dit betreft de herontwikkeling van het gebied tussen de historische vestingwerken van Zaltbommel en het NS-station.

Reageer op dit artikel