nieuws

Weerstand aandeelhouders tegen bod Gilde op Econosto

bouwbreed

Het bod van investeringsmaatschappij Gilde op technisch dienstverlener Econosto stuit op weerstand bij een kleine groep aandeelhouders.

Dat zegt beleggingsadviessite Xea.nl, die ontevreden aandeelhouders heeft opgeroepen zich bij haar aan te melden. Tot nu toe heeft meer dan 5 procent van het aandelenkapitaal daaraan gehoorgegeven, beweert Wim Velzeboer van Xea.nl. “En er stromen nog constant nieuwe aanmeldingen binnen”, zegt hij. Gilde legde vorige week een formeel bod neer van 7,25 euro per aandeel Econosto. De investeerder doet het bod gestand bij aanmelding van 95 procent van de stukken.

Snelle winst

Econosto steunt het bod, net als de raad van commissarissen en een aantal grote aandeelhouders. Tot dusver heeft Gilde zo’n 51 procent van de aandelen toegezegd gekregen. De groep van Xea.nl vindt het bod van Gilde echter veel te laag. Bovendien vreest zij dat de investeringsmaatschappij alleen maar uit is op snelle winst. “Gilde kocht eerder koolstofproducent Norit voor een schijntje, om het een paar weken later met een flinke winst door te verkopen. Het bedrijf denkt alleen aan de korte termijn”, aldus Velzeboer.

Vergadering

Econosto laat weten niet gemerkt te hebben dat zich een groep aandeelhouders tegen het bod heeft verzameld. Het bedrijf bevestigt in gesprek te zijn met aandeelhouders, “maar dat is constant het geval”, zegt bestuursvoorzitter Frank van Os van Econosto.
De technisch dienstverlener en leverancier van afsluiters, afdichtingen en slangen houdt op 9 april een buitengewone aandeelhoudersvergadering waarop het bod nader wordt toegelicht.

Reageer op dit artikel