nieuws

Waterschap herstelt kademuren Geul

bouwbreed

Waterschap Roer en Overmaas herstelt de kademuren van de Geul. Voorzichtig sloopt het schap de muur uit 1759 om zoveel mogelijk mergelblokken te bewaren voor hergebruik. Met het vrijkomende puin wordt een ‘plateau’ gemaakt om droog te kunnen werken. Naast het plateau blijft een ruime geul over, waarlangs het lekwater weg kan stromen.Momenteel worden de eerste nieuwe mergelblokken geplaatst voor de nieuwe muur tussen de wasplaats en de walramstuw.

Waterschap Roer en Overmaas herstelt de kademuren van de Geul. Voorzichtig sloopt het schap de muur uit 1759 om zoveel mogelijk mergelblokken te bewaren voor hergebruik. Met het vrijkomende puin wordt een ‘plateau’ gemaakt om droog te kunnen werken. Naast het plateau blijft een ruime geul over, waarlangs het lekwater weg kan stromen.Momenteel worden de eerste nieuwe mergelblokken geplaatst voor de nieuwe muur tussen de wasplaats en de walramstuw.

Reageer op dit artikel