nieuws

Volker Wessels laatoud bastion herleven

bouwbreed

Volker Wessels heeft in Gibraltar een oud bastion een metamorfose laten ondergaan tot modern centrum van vermaak. King’s Bastion biedt de bezoekers een schaatsbaan, bowlingcentrum en amusementshal. Tot het aanbod behoren tevens twee bioscoopzalen, een restaurant en een discotheek.

Volker Wessels heeft in Gibraltar een oud bastion een metamorfose laten ondergaan tot modern centrum van vermaak. King’s Bastion biedt de bezoekers een schaatsbaan, bowlingcentrum en amusementshal. Tot het aanbod behoren tevens twee bioscoopzalen, een restaurant en een discotheek.
Volker Wessels-dochter Credo Espana begon in 2005 met de sloop van verschillende gebouwen die King’s Bastion tot een onherkenbaar fort gemaakt hadden. Bij de herinrichting – op basis van design 0x26 construct – liet Credo Espana veel glas en staal contrasteren met de zware natuursteen van het bastion. Voor het eerste in eeuwen krijgen dankzij de constructies donkere wanden weer daglicht. Het nieuwe gebouw staat op dertig betonnen kolommen van zes meter hoogte en zestig centimeter in doorsnede.

Reageer op dit artikel