nieuws

Vier gebieden als voorbeeld voor nieuw landschapsbeleid

bouwbreed

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft vier gebieden aangewezen als voorbeeldgebied waarin wordt verkend wat de mogelijkheden zijn om nieuwe partijen te vinden en nieuwe financieringsconstructies toe te passen.

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft vier gebieden aangewezen als voorbeeldgebied waarin wordt verkend wat de mogelijkheden zijn om nieuwe partijen te vinden en nieuwe financieringsconstructies toe te passen.
In de projecten worden partijen die profijt hebben van een mooi landschap in contact gebracht met partijen die de kosten dragen. De resultaten van de projecten gebruikt de minister later als input voor het landschapsbeleid.
De vier voorbeeldgebieden zijn Amstelland (Stichting Beschermers Amstelland), het Binnenveld (Wageningen, Ede, Rhenen, Veenendaal), de Ooijpolder-Groesbeek (gemeente Nijmegen en partners) en het Groene Woud (Innovatieplatform Duurzame Meierij).
In totaal waren 36 projecten door heel Nederland aangedragen. Het gaat om gebieden die aantrekkelijk zijn voor wonen, werken en recreëren. Uitgangspunt is dat de karakteristieke eigenschappen van de landschappen behouden blijven en worden versterkt.

Reageer op dit artikel