nieuws

Verloedering treft sterk verstedelijkte buurt

bouwbreed Premium

De klachten over de verloedering van de eigen buurt nemen toe naar mate de verstedelijking. Terwijl op het platteland het mopperen beperkt blijft tot 43 procent van de bevolking, ergert zich in de zeer stedelijke gemeenten 61 procent. Aandachtswijken worden in extreme mate gekweld door rommel op straat. Volgens het CBS richten wat de woonomgeving betreft de meeste klachten van Nederlanders (1 op de 3 burgers) zich op vervuiling door hondenpoep. Hoog scoren eveneens rommel op straat (20,2 procent) en vernielingvan bus- en tramhokjes (16,1 procent).

De klachten over de verloedering van de eigen buurt nemen toe naar mate de verstedelijking. Terwijl op het platteland het mopperen beperkt blijft tot 43 procent van de bevolking, ergert zich in de zeer stedelijke gemeenten 61 procent. Aandachtswijken worden in extreme mate gekweld door rommel op straat. Volgens het CBS richten wat de woonomgeving betreft de meeste klachten van Nederlanders (1 op de 3 burgers) zich op vervuiling door hondenpoep. Hoog scoren eveneens rommel op straat (20,2 procent) en vernielingvan bus- en tramhokjes (16,1 procent).

Reageer op dit artikel