nieuws

Van asfalt weer asfalt maken

bouwbreed Premium

Het ziet er dramatischer uit dan het is op het terrein van Asfalt Productiemaatschappij Hoogblokland (APH). De dreigende luchten ten spijt is de mobiele puinbreekinstallatie van Kok Lexmond gewoon z’n dagelijkse werk aan het doen: een eerste stap in het proces waarmee van asfalt, asfalt wordt gemaakt. De installatie is een Gipo Combi RC130FDR, die is uitgevoerd met een geïntegreerde zeefinstallatie waardoor het te produceren product op iedere gewenste fractie kan worden afgezeefd. De installatie bewerkt op het terrein van APH freesasfalt tot asfaltgranulaat dat weer dient om asfalt te maken, zo legt accountmanager Gert-Jan van Doremaele van Kok Lexmond uit. Het bedrijf zet door heel Nederland, Duitsland en België zes mobiele breekinstallaties in om het vrijgekomen steen- en betonpuin of asfalt te bewerken tot granulaat. Dat gebeurt zowel op regiebasis, waarbij het geproduceerde product eigendom wordt van de opdrachtgever, als op acceptatiebasis, waarbij Kok Lexmond de afzet van het geproduceerde granulaat verzorgt. Foto: Ton Borsboom Tekst: Armand Landman

Het ziet er dramatischer uit dan het is op het terrein van Asfalt Productiemaatschappij Hoogblokland (APH). De dreigende luchten ten spijt is de mobiele puinbreekinstallatie van Kok Lexmond gewoon z’n dagelijkse werk aan het doen: een eerste stap in het proces waarmee van asfalt, asfalt wordt gemaakt. De installatie is een Gipo Combi RC130FDR, die is uitgevoerd met een geïntegreerde zeefinstallatie waardoor het te produceren product op iedere gewenste fractie kan worden afgezeefd. De installatie bewerkt op het terrein van APH freesasfalt tot asfaltgranulaat dat weer dient om asfalt te maken, zo legt accountmanager Gert-Jan van Doremaele van Kok Lexmond uit. Het bedrijf zet door heel Nederland, Duitsland en België zes mobiele breekinstallaties in om het vrijgekomen steen- en betonpuin of asfalt te bewerken tot granulaat. Dat gebeurt zowel op regiebasis, waarbij het geproduceerde product eigendom wordt van de opdrachtgever, als op acceptatiebasis, waarbij Kok Lexmond de afzet van het geproduceerde granulaat verzorgt. Foto: Ton Borsboom Tekst: Armand Landman

Reageer op dit artikel