nieuws

Tijdelijke flat voor 2500 fietsen naast Den Haag CS

bouwbreed Premium

Aan het busplatform bij het Centraal Station in Den Haag komt begin september een tijdelijke fietsenflat.

In het ontwerp van ingenieursbureau Den Haag kunnen straks 2500 fietsen over twee verdiepingen gestald worden. Het circa 80 meter lange en 11 meter brede bouwwerk van verzinkt staal, met een hellingbaan als toegang, is onlangs aanbesteed. Reden voor de nieuwe stalling is het verdwijnen van de Biesieklette (capaciteit: 300 fietsen), door het bouwrijp maken van het Koningin Julianaplein. Dit moet begin december klaar zijn. Op hetzelfde plein verruimt bouwcombinatie New Babylon BV deze maand haar bouwterrein, waardoor een aantal fietsenrekken verdwijnt. Als medio 2009 de bouw van de OV terminal begint, moet ook de fietsenstalling (capaciteit: 2500) onder het station weg. Onder het plein komt straks een definitieve vervangende fietsenstalling. Met een capaciteit van 6000 wordt dit één van de grootste ondergrondse fietsstallingen van Europa, denkt Irene Sloof van de gemeente Den Haag.

Spectaculair

Voor het plein ontwierp architectenbureau O.M.A. van Rem Koolhaas een spectaculair gebouw met 70.000 vierkante meter aan woningen, kantoren en winkels. Wanneer dit en de OV terminal in 2011 klaar zijn, wordt de fietsenvleugel aan het busplatform weer afgebroken.

Reageer op dit artikel