nieuws

Terminal Parijs na vier jaar heropend

bouwbreed

Terminal 2E van het Parijse vliegveld Charles de Gaulle, die bijna vier jaar geleden deels is ingestort, wordt deze week heropend.

Terminal 2E van het Parijse vliegveld Charles de Gaulle, die bijna vier jaar geleden deels is ingestort, wordt deze week heropend.
Het officiële onderzoek naar het ongeval is nog steeds niet afgerond maar aangenomen wordt dat de balken die het gewicht van het grotendeels glazen dak moesten overbrengen naar de betonnen vloer niet op hun taak berekend waren.
Na uitgebreide studies heeft de luchthavenbeheerder Aeroports de Paris destijds besloten de hele overkapping van 33.000 vierkante meter met 9.300 glaspanelen uit elkaar te halen en na onderzoek in een tijdelijke hangar volgens een aangepast ontwerp te herbouwen.

Reageer op dit artikel