nieuws

Stroompalen Suriname kankerverwekkend

bouwbreed

In Suriname is ophef ontstaan nadat uit onderzoek bleek dat een groot aantal elektriciteitsmasten is geïmpregneerd met een kankerverwekkende stof. Leverancier Bosmij NV wast de handen voorlopig in onschuld. Volgens Instituut voor Milieuonderzoek (Nimos) is er sprake van een levensbedreigende situatie. Volgens een woordvoerder van Bosmij worden de palen geïmpregneerd met een stof die slecht is voor de volksgezondheid. “Maar daarna worden ze langdurig en voldoende gedroogd, waardoor het gevaar miniem is.”

In Suriname is ophef ontstaan nadat uit onderzoek bleek dat een groot aantal elektriciteitsmasten is geïmpregneerd met een kankerverwekkende stof. Leverancier Bosmij NV wast de handen voorlopig in onschuld. Volgens Instituut voor Milieuonderzoek (Nimos) is er sprake van een levensbedreigende situatie. Volgens een woordvoerder van Bosmij worden de palen geïmpregneerd met een stof die slecht is voor de volksgezondheid. “Maar daarna worden ze langdurig en voldoende gedroogd, waardoor het gevaar miniem is.”

Reageer op dit artikel