nieuws

Sterke start aannemersDuitse bouwnijverheid

bouwbreed

De Duitse bouw is het jaar sterk begonnen. In januari haalden de bedrijven met minstens twintig medewerkers 10,7 procent meer opdrachten binnen dan in de startmaand van 2007.

De Duitse bouw is het jaar sterk begonnen. In januari haalden de bedrijven met minstens twintig medewerkers 10,7 procent meer opdrachten binnen dan in de startmaand van 2007.
Uit cijfers van het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden blijkt de slagkracht flink toegenomen. Hoewel de personele sterkte met 0,6 procent daalde, werd in uren gemeten 7,1 procent meer arbeid verzet. De omzet steeg met 5,7 procent tot 4,4 miljard euro.
In januari namen de nieuwe orders in de grond-, water- en wegenbouw met 7,4 procent toe. Het niveau ligt nog 31,8 procent achter bij peiljaar 2000. De opdrachten in de burgerlijke en utiliteitsbouw stegen met 13,5 procent tot een volume dat altijd nog dik 40 procent minder is dan rond de eeuwwisseling.

Reageer op dit artikel