nieuws

Snelbouwsteen bevat hergebruikt materiaal

bouwbreed

Wienerberger gaat rood keramisch materiaal uit bouwafval scheiden en hergebruiken. De techniek voor het scheiden is ontwikkeld door Tellgnosis uit Puurs in België. Het lijkt op de techniek waarmee wit en gekleurd gebroken glas wordt gesorteerd. Wienerberger vernieuwt en vergroot hiervoor zijn fabriek in Rumst in België. Daar worden vanaf 2009 holle snelbouwstenen vervaardigd met 12 procent hergebruikte rode keramische steen. In de toekomst kan het aandeel worden verhoogd tot 50 procent. Door het hergebruik komen minder kooldioxide en andere gassen vrij. Daarnaast hoeven minder nieuwe delfstoffen gewonnen, vervoerd en bewerkt te worden.

Wienerberger gaat rood keramisch materiaal uit bouwafval scheiden en hergebruiken. De techniek voor het scheiden is ontwikkeld door Tellgnosis uit Puurs in België. Het lijkt op de techniek waarmee wit en gekleurd gebroken glas wordt gesorteerd. Wienerberger vernieuwt en vergroot hiervoor zijn fabriek in Rumst in België. Daar worden vanaf 2009 holle snelbouwstenen vervaardigd met 12 procent hergebruikte rode keramische steen. In de toekomst kan het aandeel worden verhoogd tot 50 procent. Door het hergebruik komen minder kooldioxide en andere gassen vrij. Daarnaast hoeven minder nieuwe delfstoffen gewonnen, vervoerd en bewerkt te worden.

Reageer op dit artikel