nieuws

Rusland in zee

bouwbreed

Witteveen+Bos heeft de opdracht binnengehaald om in het water van de Zwarte Zee het ontwerp te maken voor een 350 hectare grote kopie van Rusland. Eerder voerde kantoor Sint Petersburg van de ingenieurs uit Deventer al verkennende studies uit naar het prestige-eiland van president Poetin.

Witteveen+Bos heeft de opdracht binnengehaald om in het water van de Zwarte Zee het ontwerp te maken voor een 350 hectare grote kopie van Rusland. Eerder voerde kantoor Sint Petersburg van de ingenieurs uit Deventer al verkennende studies uit naar het prestige-eiland van president Poetin.
Het eiland in de vorm van de Russische Federatie wordt aangelegd in relatief diep water. Voor de bouw is 100 miljoen kuub zand nodig. De projectontwikkelaar waarmee Witteveen+Bos in zee gaat, wil eind dit jaar al met de concrete bouw beginnen. Van Oord zit op het vinkentouw voor het baggerwerk. Architect Erick van Egeraat is betrokken bij de vormgeving van de kunstmatige archipel. Het eiland moet gereed zijn voor de Olympische Winterspelen waarvan de subtropische palmenstad Sochi, gelegen aan de voet van de Kaukasus, in 2014 het centrum is.

Reageer op dit artikel