nieuws

Royal Haskoning groeitnaar 327 miljoen euro

bouwbreed

Royal Haskoning heeft vorig jaar zijn omzet met 17 procent opgeschroefd tot 327 miljoen euro. Het ingenieursbureau uit Nijmegen noteert een winst van 23,2 miljoen euro. Van het resultaat vloeit 8 miljoen euro naar de eigen medewerkers.

Royal Haskoning heeft vorig jaar zijn omzet met 17 procent opgeschroefd tot 327 miljoen euro. Het ingenieursbureau uit Nijmegen noteert een winst van 23,2 miljoen euro. Van het resultaat vloeit 8 miljoen euro naar de eigen medewerkers.
Haskoning realiseerde zijn groei vooral in het buitenland. Een sterk accent ligt op Azië. In Dubai, Qatar en India werden belangrijke aanzetten gegeven tot verder expansie. De buitenlandse omzet steeg met 20 procent. Het ingenieursbureau beschikt over 72 kantoren in 26 verschillende landen. Basis van Haskonings activiteiten is en blijft West-Europa. De regio is goed voor driekwart van de omzet. In Nederland namen de activiteiten met 18 procent toe.
De positie op het vlak van het constructief ontwerpen werd versterkt met de overname van Corsmit. In Groot-Brittannië breidde Haskoning zijn dienstenpakket uit met verkeersplanning en infrastructuur door de aankoop van Denis Wilson.

Reageer op dit artikel