nieuws

Rolsteiger demontabel zonder klimmen

bouwbreed

De Duitse leverancier van steigers Hymer heeft een manier uitgedacht om rolsteigers af te breken zonder klimmen. Eerst wordt een platform verwijderd, pas daarna van onderaf de twee staven die de veiligheid op het platform waarborgen.

De Duitse leverancier van steigers Hymer heeft een manier uitgedacht om rolsteigers af te breken zonder klimmen. Eerst wordt een platform verwijderd, pas daarna van onderaf de twee staven die de veiligheid op het platform waarborgen.
Dat gebeurt met een speciale staaf als hulpmiddel (de ‘Hymer lifter’). De fabrikant benadrukt dat het aantal handelingen niet is toegenomen.
Bij de opbouw is de volgorde omgekeerd, eerst worden de veiligheidsstaven aangebracht en pas daarna het platform. Ook de schuine steunschoren worden vanaf de grond verwijderd of (op ongeveer 3 meter hoogte) aangebracht met een bevestigingssysteem met bajonetsluiting.

Reageer op dit artikel