nieuws

Regio wil forse afname verkeer bij werk A15

bouwbreed

Rijkswaterstaat Zuid Holland zal bij de verbreding van de A15 alles op alles zetten om de regio Rijnmond tijdens de wegwerkzaamheden goed bereikbaar te houden. Een speciale verkeersonderneming moet ervoor zorgen dat alles goed verloopt.

Verkeersminister Eurlings heeft gisteren met de regio Rotterdam en diverse regionale partijen een bestuursovereenkomst getekend voor de verbreding van de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein. Met het project dat via een dbfm-contract op de markt wordt gezet is in totaal 2 miljard euro gemoeid. De aannemer zal voor twintig jaar het onderhoud voor zijn rekening nemen.
De verbreding van de A15 is volgens Rijkswaterstaat noodzakelijk met het oog op de aanleg van de Tweede Maasvlakte en een goede bereikbaarheid van het achterland vanuit de haven. In de bestuursovereenkomst zijn afspraken vastgelegd voor een snelle aanleg en een goede inpassing van de weg.
Rijkswaterstaat, het havenbedrijf en de stadsregio Rotterdam hebben daarnaast afspraken gemaakt om tijdens de werkzaamheden het verkeer met 20 procent terug te ringen.
De verbreding van de A15 moet in 2010 starten. Of dit ook wordt gehaald is nog onzeker. Struikelblok kan de luchtkwaliteit in de regio zijn.

Reageer op dit artikel