nieuws

Raad Deventer krijgt plan herstel Stadshaven

bouwbreed

De Stichting Stadshaven Deventer legt nog deze maand de plannen voor herstel van de Stadshaven voor aan de gemeenteraad. Het burgerinitiatief weet zich gesteund door zeshonderd handtekeningen en ‘talloze adhesiebetuigingen’.

De Stichting Stadshaven Deventer legt nog deze maand de plannen voor herstel van de Stadshaven voor aan de gemeenteraad. Het burgerinitiatief weet zich gesteund door zeshonderd handtekeningen en ‘talloze adhesiebetuigingen’.
De initiatiefnemers streven naar herstel van de haven die in 1935 is gedempt. Zij vinden het project een verrijking voor de stad. Stedenbouwkundige Rein Geurtsen 0x26 Partners uit Delft heeft het plan vormgegeven.
Ook wil de stichting bebouwing van het Sluiskwartier met 30.000 vierkante meter vloeroppervlak en een parkeergarage met 1000 plaatsen.
Vorig jaar al presenteerde de stichting haar wensen aan de raad. Toen zijn de plannen op de lange baan geschoven door de discussie over de bouw van een nieuw Stadskantoor. Mochten de voorstellen bij de raadsleden in goede aarde vallen, dan bespreken zij die met B0x26W.

Reageer op dit artikel