nieuws

Proefstraat

bouwbreed Premium

ArnhemDe Plantenstraat in Doetinchem wordt door Dusseldorp Groep BV uit Lichtenvoorde ingericht als ‘proefstraat’.

ArnhemDe Plantenstraat in Doetinchem wordt door Dusseldorp Groep BV uit Lichtenvoorde ingericht als ‘proefstraat’.
De medewerkers van Dusseldorp plaatsen verschillende soorten bestrating in vakken zoals een ‘straatvak’, een ‘wegvak’ en een ‘parkeervak’. De bestratingen (betonklinkers, asfalt, basalt en dergelijke) zijn door een aantal bedrijven als testmateriaal aan de gemeente beschikbaar gesteld.
Straks rijdt het verkeer over ‘de proefstraat’ en test zodoende de verschillende stenen. Over vijf jaar bekijkt de gemeente Doetinchem dan welk soort bestrating gebruikt gaat worden in het Masterplan Schil.
Tekst en foto: APA

Reageer op dit artikel