nieuws

Parkeergarage Hattem weer geopend

bouwbreed

De parkeergarage van Hattem mag weer worden gebruikt. B en W liet de garage begin maart sluiten vanwege scheurvorming in de plafondplaten. Over de oorzaak tasten onderzoekers nog in het duister. Gebleken is dat noch het uitbaggeren van de stadsgrachten, noch extra waterbelasting in een bovengelegen bloembak aannemelijk is. De scheurvorming is direct bemonsterd; zowel in de lengte als in de breedte is de werking gecontroleerd. De afgelopen twee weken zijn in deze metingen geen veranderingen geconstateerd. De toestand is dus stabiel en de scheurvorming valt ruimschoots binnen de veiligheidsmarges, zegt woordvoerder Peter Sips van de gemeente. Voor het college is de huidige situatie geen reden de garage nog langer dicht te houden.

De parkeergarage van Hattem mag weer worden gebruikt. B en W liet de garage begin maart sluiten vanwege scheurvorming in de plafondplaten. Over de oorzaak tasten onderzoekers nog in het duister. Gebleken is dat noch het uitbaggeren van de stadsgrachten, noch extra waterbelasting in een bovengelegen bloembak aannemelijk is. De scheurvorming is direct bemonsterd; zowel in de lengte als in de breedte is de werking gecontroleerd. De afgelopen twee weken zijn in deze metingen geen veranderingen geconstateerd. De toestand is dus stabiel en de scheurvorming valt ruimschoots binnen de veiligheidsmarges, zegt woordvoerder Peter Sips van de gemeente. Voor het college is de huidige situatie geen reden de garage nog langer dicht te houden.

Reageer op dit artikel