nieuws

Overtreders CE-markering riskeren forse boetes

bouwbreed Premium

De VROM-inspectie heeft voor het eerst twee Nederlandse bedrijven een last onder dwangsom opgelegd omdat ze handelen in bouwproducten zonder CE-markering.

De bedrijven hebben tien weken de tijd om hun zaken op orde te brengen.
Een woordvoerder van de inspectie heeft gisteren bevestigd dat de twee bedrijven die dakbegroeingssystemen zonder CE-markering leveren een flinke boete riskeren. Ze moeten binnen 2,5 maand alsnog een volledige CE-markering krijgen of anders met hun handel stoppen. Doen ze dit niet dan krijgen ze een boete van 4000 euro per product per week. De boete kan oplopen tot maximaal 42.000 euro.
De zaak tegen de twee bedrijven is aangezwengeld door Nophadrain B.V., een bedrijf dat groendaksystemen ontwerpt en produceert uit Kerkrade. Directeur Stephan Droog reageerde gisteren in een verklaring opgetogen dat de VROM-inspectie anderhalf jaar na de melding van zijn bedrijf eindelijk in actie is gekomen.

Omzeilen

Nophadrain dat sinds 2002 wel alle producten op de Europese markt brengt met CE-markering heeft jaren met lede ogen aangezien dat andere bedrijven die verplichting omzeilden.
Dit stak het bedrijf uit Kerkrade met name omdat het jaarlijks tienduizenden euro’s kwijt is aan controles om te kunnen garanderen dat de producten aan de eisen van de CE-markering voldoen.

Reageer op dit artikel