nieuws

Op huis van de toekomst ligt steeds vaker koper

bouwbreed

Volgens het Europese Koper Instituut in Brussel speelt koper in het huis van de toekomst een belangrijke rol. Dat heeft drie redenen op de gebieden techniek, milieu en gezondheid.

Koper is namelijk een uitstekende geleider van elektriciteit en warmte, koper kan volledig worden hergebruikt zonder verlies van eigenschappen en koper weert bacteriën. Op Batibouw liet het Europese Koper Instituut voorbeelden zien van huizen van de toekomst, zoals het ‘Zero Carbon Home’ uit Groot-Brittannië, een eengezinswoning van architect Gervais in Morgat in Frankrijk en het prototype ‘Inhaus 1’ uit Duitsland. In al deze woningen speelt koper een grote rol. Niet alleen de keuze voor milieu en gezondheid leidt kennelijk tot het gebruik van koper, maar ook de toenemende aandacht voor domotica en architectuur, volgens het Europese Koper Instituut. Een koperen dak wordt dus in de loop der jaren niet alleen groen, het is ook ‘groen’.

Reageer op dit artikel