nieuws

Namen bekend van trage ontwikkelaars

bouwbreed

Amsterdam gaat ontwikkelaars die te weinig nieuwe woningen bouwen voortaan met naam en toenaam noemen. Dat kondigt wethouder Maarten van Poelgeest van Grondzaken aan. Met ‘naming en blaming’ ziet iedereen wie goed presteert en wie niet, verklaart de GroenLinks- wethouder. Eerder liet Van Poelgeest vanwege achterblijvende bouwproductie onderzoek doen naar de haalbaarheid van een bouwplicht. Een dergelijke plicht is volgens hem juridisch moeilijk af te dwingen. Ook is nagedacht over verhoging van waarborgsommen of – bij het uitblijven van een afgesproken bouwproject – intrekking van de gronduitgifte. “Voorlopig hoeven we het daar niet over te hebben. Wel noemen we cijfers.”

Amsterdam gaat ontwikkelaars die te weinig nieuwe woningen bouwen voortaan met naam en toenaam noemen. Dat kondigt wethouder Maarten van Poelgeest van Grondzaken aan. Met ‘naming en blaming’ ziet iedereen wie goed presteert en wie niet, verklaart de GroenLinks- wethouder. Eerder liet Van Poelgeest vanwege achterblijvende bouwproductie onderzoek doen naar de haalbaarheid van een bouwplicht. Een dergelijke plicht is volgens hem juridisch moeilijk af te dwingen. Ook is nagedacht over verhoging van waarborgsommen of – bij het uitblijven van een afgesproken bouwproject – intrekking van de gronduitgifte. “Voorlopig hoeven we het daar niet over te hebben. Wel noemen we cijfers.”
Betrouwbare bouwers krijgen een streepje voor.

Reageer op dit artikel