nieuws

Materieelevenement TKD verhuist naar Barneveld

bouwbreed Premium

Centraal gelegen, goed bereikbaar, echte zandgrond, geaccidenteerd terrein en hopelijk minder wind en meer zon dan in 2006, toen er zelfs tenten werden weggeblazen. De redenen om de Technische Kontakt Dagen (TKD) te verplaatsen van Amsterdam naar Barneveld liggen voor het oprapen.

Van 29 tot en met 31 mei worden op een voormalig maisveld achter gastencentrum ’t Hoefslag even buiten Barneveld zo’n tweehonderd exposanten en tussen 20.000 en 25.000 bezoekers verwacht. In de directe nabijheid is parkeerruimte voor 7000 auto’s.
Als actueel thema van de TKD 2008 is ‘grondverzet en milieu’ gekozen, waarbij zaken als fijn stof, roetfilters, hybride voertuigen, maar ook dijkverzwaring en Europese normen centraal staan.
Het circa 15 hectare grote evenemententerrein – nu nog een veld waarop maïs werd verbouwd – is de toekomstige uitbreidingslocatie van bedrijfsterrein Harselaar langs de A1 bij Barneveld. Ook in 2010 kan de TKD daar waarschijnlijk nog plaatsvinden, maar daarna zal wederom een nieuwe locatie moeten worden gezocht.
Nadat in 2004 voor de laatste keer gebruik werd gemaakt van vertrouwde thuisbasis Prinses Margrietkazerne in Wezep werd het Amsterdamse havengebied uitgekozen als actuele, meer randstedelijke locatie. De open vlakte en het stormachtige weer bevielen exposanten en bezoekers minder. De meer beschut gelegen nieuwe locatie moet het Wezep-gevoel weer terugbrengen, valt tussen de regels door bij de TKD Uitvoeringscommissie te beluisteren.

Bevestiging

Joop de Graaf, voorzitter van die commissie, toonde zich zeer verheugd over het dertigtal nieuwe exposanten. Die toestroom kan volgens hem mede worden uitgelegd als een bevestiging van de locatiekeuze.
Voor het grondwerk, de terreinverharding, terreininrichting en dergelijke is de plaatselijke aannemer Vink aangetrokken.

Reageer op dit artikel