nieuws

Liggers Hollandse Brug naar hun plek

bouwbreed

Muiden Bouwcombinatie Strukton-Reef heeft in de nacht van zondag op maandag succesvol de eerste twee liggers gemonteerd aan de Hollandse Brug. Hiermee is de westzijde van de brug verbreed. De brug wordt aan weerszijden met 2 meter verbreed, versterkt en voorzien van een nieuw wegdek. Afgelopen nacht werden de derde en vierde ligger gemonteerd. De liggers zijn gemaakt door Spanbeton en hebben een afmeting van 3,2 meter hoog en 50 meter lang. Het gewicht van de liggers is circa 165 ton per stuk. Spanbeton heeft voor het transport van thuisbasis Koudekerk aan den Rijn naar Muiden pontons ingezet waarmee zware trucks geladen met liggers werden aangevoerd. De montage gebeurt vanaf de reeds versterkte stroken. Hiervoor worden rupskranen ingezet. In het jaar 1990 werden voor het laatst liggers van vergelijkbare grootte en zwaarte gemonteerd. Half april kan het vrachtverkeer richting Amsterdam weer over de Hollandse Brug rijden. In juli is de brug ook in de andere rijrichting weer toegankelijk voor vrachtverkeer.

Muiden Bouwcombinatie Strukton-Reef heeft in de nacht van zondag op maandag succesvol de eerste twee liggers gemonteerd aan de Hollandse Brug. Hiermee is de westzijde van de brug verbreed. De brug wordt aan weerszijden met 2 meter verbreed, versterkt en voorzien van een nieuw wegdek. Afgelopen nacht werden de derde en vierde ligger gemonteerd. De liggers zijn gemaakt door Spanbeton en hebben een afmeting van 3,2 meter hoog en 50 meter lang. Het gewicht van de liggers is circa 165 ton per stuk. Spanbeton heeft voor het transport van thuisbasis Koudekerk aan den Rijn naar Muiden pontons ingezet waarmee zware trucks geladen met liggers werden aangevoerd. De montage gebeurt vanaf de reeds versterkte stroken. Hiervoor worden rupskranen ingezet. In het jaar 1990 werden voor het laatst liggers van vergelijkbare grootte en zwaarte gemonteerd. Half april kan het vrachtverkeer richting Amsterdam weer over de Hollandse Brug rijden. In juli is de brug ook in de andere rijrichting weer toegankelijk voor vrachtverkeer.
Foto: Spanbeton, tekst: Armand Landman

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels