nieuws

Leidingwatersystemen veroorzaken risico’s

bouwbreed Premium

Twintig procent van de bestaande en nieuwe collectieve leidingwaterinstallaties heeft verhoogd risico op verontreiniging en voldoet niet aan de eisen.

Twintig procent van de bestaande en nieuwe collectieve leidingwaterinstallaties heeft verhoogd risico op verontreiniging en voldoet niet aan de eisen.
Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM. Installateurs blijken niet of nauwelijks op de hoogte van de voorschriften uit norm NEN 1006; veilig, functioneel en duurzaam ontwerpen, installeren en beheren van leidingwatersystemen. Ook gebrekkige communicatie tussen de partijen in het nieuwbouwproces speelt een rol.
Het NNi houdt op 21 mei een voorlichtingsdag voor iedereen die op beleidsmatig, leidinggevend of uitvoerend niveau te maken heeft met leidingwaterinstallaties. Het programma behandelt ontwikkelingen van de norm en wetgeving.

Reageer op dit artikel