nieuws

Lafarge bouwt in Chinazes cementfabrieken

bouwbreed Premium

De Franse cementgigant Lafarge gaat in China zes nieuwe cementfabrieken bouwen. De eerste fabriek in Chongqing met een capaciteit van 2 miljoen ton moet eind volgend jaar in bedrijf komen, de overige staan voor 2010 op het programma. Lafarge heeft hiervoor een contract met een waarde van 600 miljoen euro gesloten met de Chinese uitrustingsleverancier CBMI.

De Franse cementgigant Lafarge gaat in China zes nieuwe cementfabrieken bouwen. De eerste fabriek in Chongqing met een capaciteit van 2 miljoen ton moet eind volgend jaar in bedrijf komen, de overige staan voor 2010 op het programma. Lafarge heeft hiervoor een contract met een waarde van 600 miljoen euro gesloten met de Chinese uitrustingsleverancier CBMI.
Lafarge is al sinds 1994 actief in China en werkt sinds 1999 nauw samen met de Chinese partner. De zes fabrieken passen in de doelstelling van Lafarge om tussen 2006 en 2010 in totaal 45 miljoen ton nieuwe capaciteit te bouwen om de sterk toenemende vraag naar cement in opkomende markten aan te kunnen.

Reageer op dit artikel